keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

En ehtinyt korjata työllisyystilannetta

 Torstaina oli erilainen aamiaiskokous. Paikkana Valtioneuvosto linna; eli Pääministerin kansliassa olimme. Raput ylös ovat kauniit ja historia on niissä vahvasti läsnä.
              Tässä talossa, tässä rapussa Eugen Schauman ampui Bobrikovin. Vuonna 1939 virkamiehet
maksoivat ja asennuttivat muistolaatan tästä tapahtumasta.
Meille ei kerrottu mitä taulussa lukee. Arvailen nyt (vuoden latinakieliopeillani vuodelta1973):
 "Eugen Schauman, hän uhrautui isänmaalle" tai "joka uhrautui isänmaalle".
Kokouksen jälkeen pääsimme katsomaan missä hallituksemme kokoontuu. Saimme peräti koeistua ministereiden tuoleja.


Kohdalleni osui raskas työministerin paikka. Toivoton tehtävä kai. Jos olisi ollut enemmän aikaa olisin vaatinut että kaikki yritykset ottavat nuoria kesätöihin. En ehtinyt. 
Koska ministerit vaihtuvat aina välillä ministeriössä on keksitty hyvä, hienostunut tapa vinkata mikä virka nyt on päällä. Jokaisen ministerin paikalla on lehtiö, joka muistuttaa minkä ministerinä toimii.

Sitten siirryimme saliin missä presidentin kokoukset pidetään

 Kaikki presidenttien kuvat olivat siellä paitsi Niinistön, jota ei ole vielä edes aloitettu. Vastahan se eduskunnan  taulu maalattiin. Niinistö ei kuulemma oikein innostu mallina istumisesta.
                   
 Salissa on myös  ensimmäinen suomenkielinen Raamattu ihan kamalassa laatikossa. Fiskarsin kylän taitava puuseppä voisi tehdä ihmeitä - kaunis uusi laatikko tälle aarteelle kaivataan.


                          Katto salissa on tajuttoman kaunisIllalla kävin iltakävelyllä. Parin sadan metrin päästä on ilmestynyt uusi asuintalo. Järkytykseni oli suuri. Eikö suunnittelijalla ole mitään itsekritiikkiä.


Miten jotain näin rumaa voidaan ja saadaan rakentaa. Tiiliä ja metallia. Värikin on pahimmasta päästä. Siksi pitää lopettaa kauniimpaan kuvaan. 8 kommenttia:

 1. Kaunis paikka. Siis tuo linna ;) Aika kiva muuten tuo seinien vihreä! Hmm, muistilistalle :)

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea remonttisi edistymistä! Meillä on myös samanlainen täysremontti menossa vanhaan metsämiesten kämppään, josta toivottavasti tulisi kesällä mielle asuinkelvollinen koti!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Jätin sinulle tunnustuksen :)

  VastaaPoista
 4. Muhkeat raamit aamiaiskokoukselle!

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Ajattelin vaan ilmoittautua aktiiviseksi blogisi seuraajaksi. Kuukaudenpäivät sitten blogisi bongasin ja luin sen läpi melkein yhtäsoittoa. Sinulla on tosi kiva tapa kirjoittaa. :)

  Meillä on hakusessa, ollut jo pidemmän aikaa, vanha hirsirunkoinen talo. Projektisi seuraaminen on taas valanut uskoa siihen, että kyllä tämä on se meidän juttu. Sormet syyhyää, että pääsisi sitä omaa taloa jo nakertamaan kuntoon. Nyt meillä on yksi paikka kiikarissa, toivotaan että saadaan se napattua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi. Hyvä että huomasit sinut. Saan Anonyymija Anonymus nimillä niin paljon spam viestejä että meinasin missata tämän.

   Uusi lukija on aina kiva.. Spamin vuoksi pitäisi poistaa noin 10 - 15000 sivunlatausta , eli oikeita sivunlataauksia on noin 85 000 e.

   tervetuloa.

   Titte

   Poista
 6. Kiva blogi sinulla! Ja olen samaa mieltä - nykyiseen arkkitehtikoulutukseen taitaa olla pääsyvaatimuksena sokeus.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Marsa. Hyvä ystävätär on arkkitehti ( 60 v.). Hän on niin moneen otteeseen surkutellut sitä että suurin ongelma ei ole arkkitehdeissä vaan rakennuttajissa ja niiden katevaatimuksissa. Kaikista säästetään. HYväksytyt suunnitelmat muutetaan ja mutetaan ja muutetaan .. Kunnes mitään ei ole jäljellä. Ja arkkitehdon on vaikeata siellä enää pistää hanttiin. Rumahan se talo on , rakennettu viime ja tänä vuonna.

  VastaaPoista