tiistai 8. tammikuuta 2013

Kaupatta ja tabloiditta

Kääpälän kauppa on minulle erittäin tärkeä monesta eri syystä.
Ruokakauppa 500 metrin etäisyydellä maaseudulla on ylellistä. Mitä ei ole, kauppias hankkii. Kääpälän kaupassa on pyöreä pöytä jonka ympärille erilaiset ritarit kokoontuvat n. kello 11 arkisin. Silloin posti tulee. Tuttavapiiri tippuisi ilman kauppaa 80 %:lla. Olen sieltä saanut arvokkaita neuvoja, muurarin mielestä maailman parhaan apumiehen, makeat naurut, maailmanpolitiikan arkipäivän päivitystä jne. jne. Oletan että kauppa on aina siellä, en tuo kaikkea tarpeellista mukanani kaupunkikodistani. 
Ja nyt kauppias on kaatunut niin pahasti ja toinen käsi on ihan sökönä. Toivottavasti voimme yhteispelillä jollain lailla Paulaamme auttaa. Eihän voi mitään nostaa varmaan kuukauteen! Toivottavasti tämä tarkoittaa kaupan uutta nousua eikä tuhoa!

Uusi vuosi - uusi koko
Tänään ilmestyi Hesari ekan kerran tabloidina. Se on siellä kotona odottamassa minua. Ehkä pitää lähteä "Visualisen saasteen " -edustajan luo (lue ABC, en kestä heidän logoaan) hakemaan oman kappaleen. Pakko olisi myös saada maitoa. 

Loppiainen uudella tavalla
Kun olin lapsi oli loppiaisena aina sukujuhlat. Niistä ei voinut laistaa. Kerran sain kovan ihottuman kesken juhlia ja lääkärisetä totesi "nokkosihottuma, moni meistä on allerginen sukujuhliin".
Nyt loppiaisena pelattiin uudella porukalla Mah Jongia. Ennen sitä pari kirpputoria ja Osto/myyntiliikettä. Tein monta löytöä, joista alla yksi.


Uusi, todella siisti laskiämpärini, viisi euroa.

Olen suomalainen
Natoltani, jonka luona pelasimme Mah Jongia kello kahdesta kello puoli kahteentoista (sis. kahvi ja illallistauko) sain ihanan lahjan. Ihailin yhtä peltilaatikkoa ja hups.. se oliki minun. Kiitos P.


The beauty of imperfection


                            Hassu nimi?   
Mulle on jo muutama vuosi tullut Valkealan Sanomat. Olen sitä mieltä että niin kauan kun rahat riittävät pitää yrittää tukea paikallisia yrittäjiä. 
Kääpälän lähellä on kaunis kylä Selänpää. Uusimmassa lehdessä kerrotaan "perinteisestä soihtukulkueesta Selänpäässä  joka kääntyi Paskervieruntielle". Ja koko ajan luen sen Baskervillentieksi. Ihmeellinen suomenkielinen sana Paskervieru. Jospa joku osaisi kertoa mistä se tulee?


19 kommenttia:

 1. Ihana laskiämpäri...muistan lapsuudesta mammani luota...juuti oiken värinenkin...:)
  Ja tuo peltilaatikko on hieno...olisipa minullakin nato...:D

  VastaaPoista
 2. Hienoja esineitä :) Meilläkin on kyläkauppa 500 metrin päässä! Sieltä on tultu haetuksi moni isommalta kauppareissulta unohtunut tarve. Eikä varmaan koskaan kaadu, kun kuuluu isoon ketjuun, vaikka sellainen aina tekeekin kaupasta hieman persoonattoman... Mutta kauppa kumminkin, ja ihmisethän ne täällä tekevät kylistä persoonallisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. poistin oman kommenttini koska siinä oli niin paljon kirjoitusvirheitä. Kyläkauppa meni nyt kiinni ainakin kuukaudeksi - niin pahasti rikki oli käsi...

   Poista
 3. Pikkuruiseen Hesariin oli hankala suhtautua. Se on kyllä kätevän kokoinen, mutta minun oli vaikeaa ottaa sitä vakavasti. Piti muistuttaa itselle, että tämä on nyt vakavastiotettava uutislehti, eikä mikään City.


  Minäkin vihaan ABC:n logoa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sama amielt, kätevän kokoinen. Enhän osannut odottaa vaan annoin 2 e ABC:lle uutta Hesaria vastaan. Graafisestoi on aika kamalan näköistä jälkeä. Suttuista... JOs vertaa HBL:n ja HS:N etusivun taittoja niin HBL voittaa ylivoimaisesti. Heidän kirjasintyyppi on myös ilmavampi, kevymepi lukea...Sanoi kaikkitietävä bloggaaja..

   Poista
 4. Se tie taitaa olla Paskerinvieruntie tarkalleen, vielä kummallisempi nimi. Oisko perua jostain paikallisesta talon nimestä? miettii naapurimökin Hanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni täsmennyksestä. Niinhän sinä luki ...

   Poista
 5. Paskerinvierusta en tiedä, mutta sen lähellä on Lakukivi, jonka päältä Kustaa III tulenjohtaja ohjasi tykkitulta Kustaan sodassa 27-28.6.1789

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos tiedosta.Nyt on pakko perehtyä Valkealan historiaan, jospa sieltä löytyisi vastauksia !!!

   Poista
 6. Kiva blogi. Seurailen tätä ja muutamaa muutakin kun itsellä on juuri ostettu 1946 rakennettu vanha kauppa. Kiva katsella miten remontteja tehdään =)

  VastaaPoista
 7. Kiva että tykkäät. Ja onnea projektiisi. aina voi kysellä , minull aon korjaussuunitelma työohjeineen jos jotain mietityttää voin tsekata..

  VastaaPoista
 8. Mun piti tuolla ajellessa oikein katsoa tuo ABC:n logo, en ole koskaan aatellut että millainen se on, muutakuin että se on korkea keltainen "torni"... :) ehkä se muakin ärsyttäis jos se paistaisi ikkunaan :)
  Harmitus tuo sun kyläkaupan kauppiasrouvan käsijuttu :(
  Hesariin en voi kommentoida, kun harvoin luin vanhaakaan ja uutta en oo vielä edes nähytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mari, ei se paista ikkunan läpi minullakaan, mutta se minusta aliarvioi katsojaa eikä istu lainkaan yhteenkään ympäristöön. moni tunnus on kaunis..minusta tämä ei ole..Titte

   Poista
  2. Millälailla se sinusta aliarvioi katsojaa?

   Poista
 9. Titte, ilmeisesti et enää ole allerginen sukujuhlille. Ainakin mahjongin pelaaminen kuullostaa mukavalle. Ja sukuusi kuuluu ystävälistä väkeä. Viktoriakarkit maistuis varmaan hyviltä.

  VastaaPoista