sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kivipaasi, paasikivi, kivipaasi

 

2 viikkoa sitten kyläläinen pysähti traktorinsa taloni eteen jahyppäsi ulos.Hänellä oli aurinkolasit ja lippis päässä moikkasi. Minäkin moikkasin ja mietin epätoivoisesti kuka se oli. Oli pakko kysyä:" anteeksi mutta mikä sinun nimesi on". Kylän kihohan siinä oli, enkä tunnistanut valepuvun vuoksi. Herra olikin laihtunut joten sen piikkin meni nolo tilanne. Hän kertoi että naapurilla oli kivipaasi, jota olin vailla. Päässäni surisi: Kivipaasi, paasikivi, patsas, presidentti, isot mustat kivet. Mistä hitosta hän puhuu. "Tuollainen rappukivi hän sanoi ja osoitti rappuani" ja ongelma oli ratkaistu. Jos on sileä kahdella sivulla niin saan siis uuden rappukiven vanhan tilalle ja vanhasta tulee se matalampi toinen taso. Nyt on hälytetty kaivurikonemies. Saapi nähdä onnistuuko! Ja toinen mies auttamaan lupasi tulla mutta siitä tuli nyt vähän huono omatunto. Hänella on kipeä jalka. Tajusin sen liian myöhään. Äkkiä keksittävä toinen ratkaisu.. 
Olen kasannut itselleni istustuspöydän armeijan vanhasta sänkypohjasta ja muutamasta puukorista. Laitan vielä tiilet laatikoiden alle jotta eivät menisi pilalle. Se on oiekastaan aika komea mutta kuvasin sen liian aikaisessa vaiheessa. Tänään istutin uskomaton määärä yrttitaimia jne.
Se ei ole näin vino enää
Maaliskuussa ostetu kaappi saapui perille.Viime viikonloppuna poika ja miniä kantoivat sen paikoilleen.


Vastaavanlainen talossa ollut siirtyi toiseen paikkaaan. Kaappikeisarinnaksi ystävättäreni minut kutsuu. Kaappeja on täällä neljä. Ja sitä yhtä en ole vieläkään saanut auki.
Perjantaina saapui myös ihana, iso savikasa. Kiitokset siitä kylän perunaviljelijälle. Tällä viikolla savet laitetaan kaivoni ympärille jospa pintavedet pysyisivät poissa . Vesi on edellen vähän ruskea. Minulla on edelleen vaikeata hahmottaa miten täällä puhutaan. Aikamuodot muodostavat pienen ongelman minulle. Jos joku sanoo" minulla olisi sitä savea" , tarkoittaako se että se on nyt heti vai se olisi saatavana kun tarvitsee. Pakko oppia kysymään tarkemmin. Se tarkoitti siis että se oli heti toimituksessa ja olin väärässä kaupungissa.  Mutta savi löytyi perille.

Kadonnut lomakausi
Ihana aura on saanut uuden kodin syreenipensaa eteen.

Viime sunnuntaina tuomi kukki ihanasti. Tiistaina kun kävin talossa se oli jo kuihtunut ja syreeni oli ruvennut kukkimaan. Ennen oli pieni loma tuomen ja syreenin kukinnan välissä. "Mellan hägg och syren". Näin ymmärsin erään ystävän puheista. Ja aikamitta oli ainakin viikko tai kaksi. Niin maailma muuttuu, veikkoseni.

3 kommenttia:

 1. Hei,
  Jäin lauantaina koukkuun blogiisi. Kerta istumalta piti lukea ja sen seurauksena hiirikäden olkapää jumissa, miten se on mahdollista, sitä en tiedä. Minulla olisi niin paljon kyseltävää sinulta tämän kunnostus projektisi suhteen, että olen yrittänyt mailosoitettasi löytää, mutta tietenkään sitä löytämättä.
  Haaveissa vastaava projekti, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa.

  VastaaPoista
 2. Titte, sinulla on istutuspöytä - mahtava! Sellanen on oltava kaikilla itseään kunnioittavilla maalaisihmisillä, joilla on puutarha. En nähnyt yhtään kuvaa yrteistäsi!

  VastaaPoista
 3. Skåpet har hittat hem - perfekt! Passar bra dit. Vi måste nån gång komma o hälsa på.

  VastaaPoista