sunnuntai 13. marraskuuta 2011

En ihan naulakantaan...

asti mutta melkeinpä. Meinasi sattua tänään pikkainen onnettomuus mutta taas oli onni matkalla.
Olin ystävättären kanssa peittämässä muutama kymmenen kuutiota puuta ja yhtäkkiä vieras esine oli jalan alla. Aikamoinen flaksi oli, kun ruosteinen naula upposi pohjan ja villasukan läpi ja tarkasti ukkovarpaan ja kakkosvarpaan välistä.

20 000 sisäänloggausta  meni rikki.

Tänään tai eilen illalla blogillani on käyty ekasta kirjoituksestani lähtien  jo yli 20 000 kertaa. Minulle ihan tajuton juttu. En olisi tätä uskonut keväällä 2010. Ja hirmuisen hauska että mukana pysytään. Uusia lukijoitakin tuntuu tulevan koko ajan. Ihmeellistä! Kiitos kaikille.


Viikko sitten saapui vihdoin puiden "kerääjä. Olin odottanut tätä syyskuun puolesta välistä lähtien, eli kaksi kuukautta. Odottamisen aika on pitkä. Puut olivat hienoissa pinoissa ja niin kauan kun aurinko paistoi olin ihan tyyynenä. Vähän rupesi rassammaan kun sateet alkoivat.


                   Kun työt alkoi, homma eteni vauhdikkaasti..Noin viisi tuntia ja melkein kaikki oli jo kasattu. Perinteistä polttopuuta ..

 .. sekä harmaaleppä josta tehdään lankkua tässä jo aivan piakkoin. Lankusta rakennutan muutaman keittiöhuonekalun ensi vuonna. Taustalla oikealla näkyy myös miten paljon lankkuleppä saimme aikaiseksi.Lauantaina kävimme Carlan kanssa hakemassa pressuja (ja tapettini jotka olivat saapuneet). Pikkuista haasteta oli siinä että pino oli aika korkea. Carla keksi ratkaisun ja kiinnitimme  molemmin puolin pressun ekaan metallireikään narun, narun sitten keppiin kiinni. Ladyt sitten omalle puolelle pinoa ja lähdimme kepit korkealla vetämään pressu numero 1 pinon yli. Vähän niin kuin Olymppialaisten avajaisissa ja päättäjäisissä kun itse Olymppialippu tuodaan kentälle. Kun eka oli paikallaan toinen samalla menetelmällä toisesta suuntaan pinon päälle.
Aika hyvin toimi tämä systeemimme.

Pressut kiinni jokaisesta reiästä molemmin puoli ja päälle vähän sellaisia runkoja joita jaksoimme pressujen päälle asettaa. Paikka ei ole niin tuulinen. Pressu tietysti loppu, eli yksi osa on vielä peittämättä. 
Tämä kuva on kyllä tautisen huono. Ei ole oikein kohdistaminen kohdallaan.

Sen pituinen se tältä illalta. Ensi kerralla on aiheena vierailijat.3 kommenttia:

 1. Tervehdys taas!
  Kyllä nuo hommat naisiltakin sujuu. Ja konstit löytyy:)
  Mukava oli taas vierailla Peuhun projekteja katselemassa ja lukemassa.
  T Lape

  VastaaPoista
 2. Hei Titte, minua kiinnostaa tuo harmaaleppäprojekti. Kuka sinulle tekee lankkua ja mitä siitä rakennat. Onko sinulla jotkut ohjeet?

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Ethän ole hävittänyt saappaitasi?
  Meillä on talkooteatteri ja tarvitsisimme sinne kumisaappaita.
  Nuo punaiset olisi aivan mahtavat meille.
  Korvaamme toki kaikki kulut ja vaivan sekä jonkinlaisen korvauksen myös jos olet reikäsestä saappaistas luopumassa ja auttamassa harrastustamme.
  Tietoa voi laittaa os. (alanyatar[at]gmail.com)

  t:Sissu

  PS.Projektia on ollut kiva lukea :)

  VastaaPoista