torstai 28. heinäkuuta 2011

Sekalaiset tunnelmat työleirin lepohetkistä.

Lepopaikoista yksi niistä tärkeimmistä on tietysti huussi. Tämän kuva sain pojalta heidän lomansa jälkeen.

Viime vuonna ärsytti  käsienpesupaikan epäkäytännöllisyys. Oli erittäin matala pöytä, jonka päällä oli pesuvati ja sanko. Mutta kun paljon raataa ja kun takana on jo yksi välilevypullistuma vuodelta 2005 asialle piti tehdä jotain.  En uskaltanut enää luottaa siihen että väsyneenä aina muistan kiristää sisäisen korsetin kun pitäisi nojata alas käsiä pesemään. Claes Ohlsonista löysin istutuspöydän joka sopi mainiosti myös käsienpesupaikaksi. Olin jo talvella löytänyt KRaudsta pronssivärisen vesiastian hanalla. Ja eräs vieräs toi mansikka-aikaan romanttisen sangon täynnä mansikoita. Siitä tuli sitten maljakko ei niin romanttiseen paikkaan. Käsienpesu on minusta ollut selkeästi paremmin hoidossa mikä on kuumana kesänä erittäin tärkeä asia.Söimme myös hyvin ja miniäni teki perästi kahdesti mozzarellaterriinin joka oli kuulemma helppo tehdä. Maukas se oli.

Aina kun ruokaa tekee kaksi mäyräkoiraa seuraa , jos.....Oikeastaan tämä on vähän ärsyttävää koska olen itse aika nopealiikkeinen enkä aina muista että ne pirulaiset siellä takanani ovat. Pariin kertaan melkein kompastuin niiden päälle.


En ole juuri lainkaa kirjoja ehtinyt lukea. Minä joka yleensä lomalla lukee toistakymmentä kirjaa.
Nyt on vaan niin väsynyt ollut iltaisin. Mutta onneksi Napoleon eli Nappe huolehtii siittä ettei perheen sivistystaso laskee.Gin Tonic tauolla ja hengityssuoja  kaulassa on todisteena siitä ettei tauko ole pitkä.Tuvan seiniltä löytyi erilaisia viestejä menneestä . mm ao kirjoitus, jssa lukee 19.päivänä kesäkuuta 1916. Myös "kirkkovene"kuva löytyi. Kaikki on säästetty.


Rakas poikani Max.


Paljon hyvää syötiin ja grillatiin lihaa. Max osoittautui aikamoiseksi virtuoosiksi. Aina vaan hän tiesi milloin erilaiset ruuat olivat valmiina. Minäkin kokeilin, kerran. En vaan tiennyt millloin oli valmis.

Todella sääli hienoa lammaslihaa. En enää grillaile. Lupaan ettei kukaan jäänyt tätä herkkuakin kaipaamaan.
Mutta kaipamaan jäi aina Napoleon kun Max ja Saara lähtivät uimaan, kauppaan tai Kotkaan Merimuseo Vellamoa ihastelemaan. Tämä koira ei tykkää kun omistajat poistuvat näköpiiristä. Aika surkea ilmestys.
Nyt makaan sängyssä ja odotan ulonilman alkua. Saapi nähdä tuleeko edes!

1 kommentti:

  1. Huussi on kauniisti koristeltu ja ilmeisen käytännöllinen tuo pesupöytä.
    Titte, vielä tulee kesiä, jolloin ehdit lukea ihan tarpeeksi. Alussa pitää tietysti saada paikkoja kuntoon. Totisesti olet ollut ahkerana. Se muuten tekee ihan hyväää kehollekin. Ainakin se on parasta unilääkettä.
    Hyviä ruoanlaittajia on talossasi asunut: poikasi grillimestarina ja miniäsi muiden herkutusten loihtijana.

    VastaaPoista