tiistai 19. heinäkuuta 2011

Nurmikon teko 30 asteen helteessä


16 päivää on kulunut lomaillellen ja ahkeroiden. Heti heinäkuun ekana viikonloppuna oli saatava uusi nurmikko alulle. Vaikka kevät ja syksy on parempi vuodenaika.  
Ahkera ja vahva miniäni oli jyrän kimpussa.


Illalla kaikki näytti siistiltä ja ihanalta.


Projektiani tuli tarkastamaan kyläläinen joka asuu myös tällaisessa vanhassa talossa.Hän kertoi hauskoja juttuja mm. Lusti-nimisestä kaverista joka oli kyläläisen kanssa tullut omatoimisesti ulos vankilasta "vähän etuajassa". Poliisi kävi talossa kysymässä : Onko Lusti täällä?  Mies pöydän ääressä vastasi:" Viina on loppu ja eukko kuoli viime viikolla, ei täällä ole lustia".

Uusi peltimies saapui myös eräänä keskiviikkona. Tämä oli oikein hyväkuntoinen ja kälyni miniä oli sitä mieltä että miestä sieti katsellakin.


Järkytyin kun herra yhtäkkiä lähti kävelemään aika jyrkkää kattoa suoraan alas. Jähmetyin valitettavasti siitä enkä muistanut että kamera oli kädessä. Joten vasta kun hän saapui palotikkaille heräsin kohmeestani. Pellit luvattiin asentaa noin viikon päästä.


Paljoakaan ei ole ehtinyt kirjoittaa. Vähän aikaa on mennyt GT ( gin tonic) drinksujen sekoittamiseen. Ne kuuluvat kesään. Ja satun omistamaan kolmessa koossa Emsan ihanat 60-luvun värilliset aluminilasit, kuin tehdyt GT:lle. Filmissä Ihanat naiset rannalla juotiin tällaisista. Ja ne kuuluvat myös lapsuuteeni.
GT -tarjotin oli valmiina poikaani ja miniäni odottamassa kun he saapuivat 8.7 kahdeksi viikoksi osittaiselle työleirille.


Täällä odotti myös tyttäreni:

Koska kaivoni edelleen tuottaa savista vettä olemme surutta kastelleet nurmikonviljelyksiämme. Kerran kaivoon menevä johti oli mennyt poikki, pumppuni Helvetinkone ( Einhell) kävi kirjaimellisesti ihan kuumana ja pelkäsin että pitää ostaa uusi pumppu. Onneksi sain sen käyntiin seuraavana päivänä kun se oli vähän viilentynyt. Letkut nyttivät hassuilta kun alipaine ihmi ne litteiksi.
Viikon kastelemisen jälkeen nurmikko näytti jo lupaavalta:

Eka tehtävä oli tänä kesänä navetan osittainen tyhjentäminen. Jotta vosin ison tuvan siivota ja pestä olisi saatava kamat siitä ulos ja sisään suojaan. Ainoa mahdollisuus oli vanha navetta. Ensin oli raivattava oven edestä hirret ja puut pois. Sisäpuolelta löytyi sitten yllätys; yksi hirsi oli pudonnut oven eteen. Siihen loppuivat hommat muutamaksi. tunniksi. Sitten metsuri ilmestyi sopivasti  puita kaatamaan ja aloitti pyynnöstäni navetan hirren katkaisemisella. Ihmeellinen tsäkä ollut mukana tähän asti . 

Ja kesken kaiken ystävällinen kyläläinen toi minulle taas käyttövettä. Juomavedet haen edelleen Kääpälän kaupasta.Nyt on mentävä purkittamaan viimeiset mustikkahillot. A bientot tai sitten ei!

4 kommenttia:

 1. Tuo Gt-tarjotin näyttää houkuttelevalta. Hyvä, että olette ehtineet vähän rentoutuakin lomalla. Kun teillä sitä puuhaa näyttää riittävän.
  Navetat ovat nykyaikana oivallisia paikkoja tavaran säilytykseen. Meillä jo lasten ystävienkin huonekaluja alkaa kerääntyä meidän navettaan. Se on aina täynnä vaikka joka vuosi sieltä kannamme tavaraa jätelavalle.

  VastaaPoista
 2. Tapoit sitten rantakäärmeen. Wikipediakin tietää: "Laji on Suomessa uhanalainen ja rauhoitettu, joten sitä ei saa tappaa tai vahingoittaa. Sen arvo on 252 euroa, jos rikkoo rauhoitusmääräystä."

  Enkä kyllä ymmärrä, miksi niitä kyitäkään pitäisi tappaa. Talonne on kuitenkin hieno.

  VastaaPoista
 3. Hei, Minuakin harmitti se turha tappaminen. Mutta kun mujistin että keltaiset täplät oli kyy. ! Käärme pyrki taloon sisään kuistilta hirsien välistä tupaan. Koska on 2 pientä mäyräkoiraa melkein koko ajan paikan päällä päätin poistaa tämän käärmeen elävien joukosta. On sen verran hankalaa päästä viikonloppuisin eläinlääkärille. En enää ikinä sitä tee. Opin sen ekalla kerralla. Ja kiitos palautteestanne.

  VastaaPoista