maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pikapyrähdys Peuhussa

Torstaina 9. kesäkuuta lähdin illalla ajamaan taas Kääpälään. Olin ottanut perjantain vapaaksi koska muurarin piti olla valmis torstaina. Minun piti siivota koko perjantain ja sitten lähteä Ahvenanmaalle.
Pikku hiljaa minunkin projektini rupeaa etenemään kuten muiden projektit. Muurari ei ollut valmis enkä päässyt siivoamaan. Siivota halusin koska 17 -18.6 piti tuoda Kanadan serkku + siippa Peuhuun. Peruttu on. Tältä näytti kuin saavuin paikalle.

Ei ollut valmis mutta ei maailma siihen kaadu. Taas vaan hanslankari venyy ja venyy.  Mutta antiikkilaastan koepala joka tehtiin jo  helatorstaina on nyt sitten ikuistettu. Varmaan hellasta tulee hienon näköiseksi.Pojan ja miniän piti tulla viikonlopuksi ja sekin peruttiin. Paljon on siis multaa vielä pihalla pinoissa. Mutta sain hienot kuvat kun muurari on töissä. Lohdutti kovasti että paikan päällä sain seurata näitä töitä. Itse en muuta tehnyt kuin siivosin, asetoonilla pesin ja pullovärillä mustaksi maalasin vähän teräslistoja. Kuvat unohtui niistä.  Pönttöuunin tilanne oli seuraavanlainen.


Ulkona marjapensaiden keskellä hiipi aivan vieras kissa ja yritti ystävällisesti vähentää myyräkantani luulen. Aivan ihana kuvasarja. Kissa liikkui niin makeasti, hiljaa hiipien.

                                                En nähnyt että se olisi saanut mitään.


Muuraustyöt etenivät perjantaina. Oli mielenkintoista seurata  itse muuraustyötä ja pienen pieni harmi pieleen mennestä aikataulusta oli  jo unohtunut. Saavat serkut tulla uudestaan Suomeen.

Kevyt lounas kuumuudessa toi hengähdystauon.Ja ylin rengas on jo paikallaan ja enää puuttuu , olisiko se ylin friisirengas vai mikä ! Huomaa mielenkiintoinen rakennelma joka avulla muurari pääsee ylöspain. Nämä styoxikivet on aika fiksu juttu.

Ja huomaa myös miten vähän nyt enää on on tilaa ylimmän renkaan ja vanhan palomuurin yläosan välillä . Tämä ahtaus asetti aikamoisia haasteita lauantaiksi. En vaan ollut niitä todistamassa enkä vieläkään tiedä miltä näyttää koska:


iltapäiväällä perjantaina lähdin autolla taas takaisin Helsinkiin, suihkuun, illalliselle kummitädin luo yhdessa Ranskan serkun kanssa, pikaiset yöunet ja sittten aamulla Turun satamaan. Tämän näon jätin taakseni.


Lattialla odottavat ylimmän kerroksen sementtirenkaat, joita jollain lailla pujotetaan sen erittäin ahtaan aukon kautta sisään.


Tätä enempää en voi kirjoittaa koska en tiedä mitä on tapahtunut lauantaina ja tänään maanantaina 13.6 .
Lauantaina 18.6 pääsen vasta taas Kääpälään. Serkkuja viihdytän nyt Hesassa kotonani ja heitä on sitten nyt sitten 4 eikä 2. Sen jälkeen en kyllä lähde Peuhusta minnekkään yhtenäkään viikonloppuna ennen 6.8. Silloin on privaattifestarit tiedossa Vironlahdella. Aleksi ja Kaisa, olen siis tulossa. En vaan osaa Facebookissa muuttaa "ehkä tulen" muotoon  #tulen".

1 kommentti:

  1. No, aikataulut eivät nyt ihan kohdanneet.
    Varmaan rasittaa tuo keskeneräisyys. Meillä oli samannäköistä keväällä, kun oli kolme vesivahinkoa peräkkäin ja tavaroita siirreltiin kuivatuksen ajaksi aina eri huoneisiin ja putkimiehet juoksivat savisilla jaloilla ympäri taloa. Onneksi on nyt ohitse ja uudet putket talossa. Kohta pääset laskeutumaan kesälomaan!
    Kissasta on ihana kuvasarja.

    VastaaPoista