torstai 9. kesäkuuta 2011

Helatorstaista viikonlopun yli ja muurari kävi kääntymässä

Modemi hajosi kotona. 3 ½ tuntia olen yrittänyt asentaa uuden welhon/DNA:n ja IT- tuen kanssa. Onnistumatta. Päivitys nyt siksi lounaan aikana työpaikalta. DNA ehdotti, että käyttäisin tukena jonkun IT -kavereistani ( kuka teistä) , heille kun ei  kuulu tekninen asennustuki. Tuotteelle, jonka ostain heiltä ja jonka vuoksi soitin heidän tekniselle tuelle. HEI HALLO!!! Eilen illalla otin sellaiset kierrokset joita en ole vuosiin ottanut. Poika raukka sai kuulla kunniansa. Minulle hän todella väitti että kuluttajan itse pitää osata asentaa. Vaikka  heillä on maksullinen jonotusaika, jossa ei edes ilmoiteta veloitushintaa. Jonotusaika tekniseen tukeen! 
En tajua mitään. Ja kaiken kukkuraksi todettiin että uusi modemi on rikki! Siihen päätyivät minä, WELHO/DNA ja yrityksemme  IT-TUKI. Uusi modemi,  hain sen alkuviikolla. Tämä oli sitten kuukausien pahin vuodatus. Jäklar anamma.

Muurari kävi helatorstaina tarkistamassa toimiiko uusi/vanha Högfors hellani ja toimihan se. Vähän vaan savutti sisään ja pitkän savupiipun johdosta veto oli hyvä. Ja tietysti hyvän muurarin ja hanslankarin ansioista.Perustin myös elämäni ensimmäisen kukkapenkin. Salkoruusuille.

Masa auttoi tulevan perunamaan kääntämisessä koneella, jonka nimi pääsi unohtumaan.Alkoi M-kirjaimella.               Ennen sitä olin piipahtanut Tampereella vuorokaudeksi  veljen/kummipojan ylppärijuhlissa.Jottei oma poika ja miniä pääsisivät laiskistumaan oli tehty työleirin listat. Jätin  ne heille kun lähdin juhlimaan. Ja hyvin siitä selvittiin pitkän pyhän aikana. Siis Max ja Saara. Sain kuullakin pojaltani etten kuulemma juuri mitään tehnyt.
Rohkea rotan syö, niin luulin aikoinaan että sanonta kuului.Mutta uskalsin taas istuttaa perunoita. Ihana kuokka löytyi liiteristä. Se on aarrekammio.Sunnuntaina istutin perunat. Viime vuonna istutin  9 kg ja sain 2 kg. Nyt istutin viisi kg , saa nähdä tuleeko 1 kg, silloin on jo aikamoinen saantoparannus tiedossa. %-sti.
Ja istutuslaatikot ovat valmiina. Viime vuonna niitä oli 4 , tänä vuonna 4 ½ .  Se puolikas  koska löysin pienen ihanan lavakauluksen liiteristä.Uusille lukijoille tiedoksi, maakangasta lla, multaa sisään. Lavakauluksia voi saada ilmaiseksi aika monelta yritykseltä. Kekkilän vastaavat viime vuoden hienot laatikot maksavat 69 e /kpl. Ajan patinaa vaan ei niissä ole.Poika ja miniä muokkailivat pihan. Multaa on tulossa tällä viikolla.


Ja lopuksi heitin joitain planttuja säkkiin kun en ehtinyt muutakaan tehdä niille. Nämä tulivat kaupan päälle tuoksupelargonieni kanssa. En tiedä miksi. Ehkä siksi että pelargonitaimien piti olla isoja ja olivat aivan surkean pienet. En jaksanut valittaa.


Säkissä kasvaa alla olevat taimet. Jos kasvavat. Jäivät pariksi viikoksi pussiin. Isoinkarvillea on toisen kukan nimi. En oikein hahmota miten se nimi rakentuu. Sanonko iso- inkarvillea.Tai isoinkar -villea? En ole ikinä kuullut  tätä sana. Oletan että peruskukan nimi on inkarvillea tai inkarville ja määritelmä lienee iso.Moneenlaisiin asioihin saa nähtävästi aikansa kulumaan kun istuu ja miettii tätä maailman menoa ja näitä suomen kielen ihmeitä.
En ole edes ehtinyt googlata minkälaisia niistä tulee ja mihin ne istutan. Saavat nyt jäädä tähän vähäksi ajaksi. 

Viikon yllätys:

Muurari yllätti ja ilmoitti kirvesmiehelleni (?), ei minulle,  viime keskiviikkona että tuleekin 6.6 jatkamaan - tekemäään pönttöuunini. Kirvesmies soitti mulle. Kerroin hänelle etten tiennyt asiasta ja ettei ole vettä , ei betonimyllyä eikä hanslankaria. Hanslankaria kuulemma oli, koska muurari oli soittanut hänelle suoraan? Minun tietämättäni oli soittanut miehelle, joka tekee talkootyötä ja jonka lapset ovat kesälomalla. Tosi  noloa taas kerran.
Hän on vaan ihailtavan tyyni. Minua hävetti.

Joten pihalla oli viime viikonloppuna taas uusia kasoja.Lähden torstaina illalla vuorokaudeksi katsastamaan tilannetta ja muuraria auttamaan. Jospa hän tarvitsee tosi vahvan naisen ja taas siivoamaan.
 Viikonlopuksi menen serkkutapaamiseen Ahvenanmalle. Kiva juttu.
Meitä on 21 serkkua isän puolelta ja 17 saapuu. 
1 kommentti:

 1. Ahkeroitu on taas tontilla. Hienoa, että poikasi ja miniäsi olivat mukana työleirillä. Siellä riittää töitä teille kaikille.
  Ihana salkoruusupenkki! Laitoin viime kesänä salkoruusun siemeniä penkkiin kasvamaan. Täytyy siirtää tänä kesänä taimet lopulliseen penkiin. Saa nähdä ehtivätkö kukkia.
  Toivottavasti saat perunoita tänä vuonna vähän enemmän. Ehkä et ole ehtinyt idättää niitä?
  Olisiko se kone möyhijä? Meillä käännetään maa jyrsimellä.
  Istutuslaatikoissa on jo pieniä taimivauvoja näkyvissä.
  Mukavaa, että pääset välillä tuulettumaan serkkutapaamiseen. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista