keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Seuraavat askeleet neljän viikon päästä


Minun piti pienin askelin edetä mutta tuleepa nyt oikea harppaus.

Keskiviikkona 13.4 muurari aloittaa ja minulle  uusi kyläläistuttavuus on suostunut hanslankariksi. Siinä sitkeä, rohkea ja mukavan oloinen ihminen.Niitähän Kääpälästä löytyy. Talkootyönä työtä taas tehdään. 
Kirvesmieheni hoitaa paikan pääälle muurin iso tavaralista. Kuormautolla ne tuodaan, taitaa maksaa aika paljon se keikka.  Mutta muuta vaihtoehtoa ei oikein löydy. On niin paljon painavaa tavaraa.

Paikkakunnan perunaviljelijä tuo vesisäiliön  ja 1000 l vettä . (Kaivoni on sen verran  hankalassa paikassa ja mutaisen pellon takana). Vesisäiliö nostetaan oikeaan korkeuteen irtolavojen päälle . Muurarinhan pitää saada laastiämpärinsä säiliön alle. Tämä näppärä ehdotus tuli toiselta fiksulta kyläläiseltä kun päivittelin puhelimessa miten saada se säiliö oikeaan korkeuteen. Sehän painaa tuhat kiloa. 


Moniko teistä tietä muuten paljonko painaa 1 litra lasia, eli mikä on lasin ominaispaino. Ja älkää fuskata googlaamalla. Vastata voi mulle, tulee taas pikku palkinto jollekin.

Nämä irtolavat tuovat mieleeni näitä tuskaisia kielihaastemuistoja kun en ikinä varmasti tiennyt mikä näiden puualustojen oikea  nimi  oli suomeksi. Ekassa työssäni niitä kutsuttaan ruotsiksi nimellä "pallar" ja suomeksi  toiset kutsuivat niitä palleiksi. Mutta  en ikinä uskaltanut noin vaan sanoa sitä sanaa sanoa ääneen, pelkäsin että se kuitenkin on väärin ja ihmiset nauravat minulle. Joten yritin aina keksiä lauseita joissa en tarvinnut sitä sanaa käyttää. Sain usein oveluudella  keskustelukumppanini täyttämään hänen mielestään oikean sanan lauseeseeni. Mutten aina. Voi sitä tuskaa.. Eurolavoja ne kai nykyään ovat? Vai ovatko? Who cares. Pallit, pallit , pallit..

Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina 27.4 tulee se pinkopahvi-Sanna. 
Eli pääsen sisään siinä äitienpäivän tienoolla. Viikot kun olen töissä. 

Ennen sitä on vielä haettava tämä kaunotar 
Länsi-Suomesta.
Siinäkin on haasteensa. Varasto jossa se on, sijaitsee onnettomasti keskellä peltoa. Sinne ei pääse autolla koska lunta on niin paljon. Sitä tietä ei ole pystytty pitämään tänä vuonna auki.

On sitten sen päivän ongelma.

Kuulumisiin. Päällisin mielessäni on kuitenkin uhkaava ydinvoimalaonnettomuus. Sen verran monta vuotta olen seurannut kyseisen maan monimutkaista päätöksentekohierarkkiaa että tiedän ettei asioita hoideta fiksuimmalla ja nopeimmalla tavalla. Masentavaa. Kysymyksessä ei saisi olla ylpeys ja kasvojen menettämsien pelko kun ihmishenkiä on uhattuina.4 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa talkoointoa sielläkin havaittavissa, meillekin oli sukulaisista ihan hurjasti apua. Ja kuormalavoiksi mä noita sanoisin... tiedä onko sekään nyt se oikea nimi sitten.

  VastaaPoista
 2. Wau, osaisinpa minä noin vaikeasta asiasta kirjoittaa ruotsiksi. Ymmärsin ruotsin, kun Birsskärissä takkaa rakennettiin. Siihen menee hirveästi tiiliä, mutta on loistojuttu. Kävimme eilen suomalaisen isännän ylläpitämällä viinitilalla. En ole ollut Italiassa niin tasalämpöisessä vanhassa talossa. Saarijärveläinen pappa oli käynyt muuraamassa ison varaavan takan, josta osa oli seinän sisällä. Kaunis valkoinen ilmestys ja lämmitti koko talon...Täällä eikai tunneta varaavia takkoja??Hellasi on UPEA..hyvä tsemppi siellä. Palli on ihan ok, miutta en sitä heti yhdistäisi lavoihin...

  VastaaPoista
 3. noin 7 kiloa sanoo max k.

  VastaaPoista
 4. onneksi olkoon Max K. Sinun arvauksesi oli kaikkein paras, Ja ainoa. 1 l lasia painaa n.2,8 kg. Vaihtelee vähän tehtaasta riippuen..

  VastaaPoista