torstai 3. maaliskuuta 2011

Viime viikon käynnin rääppiäiset

Taas tapahtuu. Sähkömiehen pitäisi huomenna asentaa pistorasiat je valokatkaisimien pesät. Ensi viikolla tapaan myös pinkopahvittajan. Toivottavasti hän innostuu tästä projektistani. Hän asuu Valkealassa  ja sinne on vaan noin 20 km.                                           Omenat jäivät puuhun.
Sauna on melkein piilossa
Lunta oli 80 cm tasaisella maalla.

Hesarin mukaan - tänä aamuna - on hiihtolomani kuntoilu sitten lyöty lukkoon. Nyt pitää kuulemma huolehtia siitä että lumet jotka ovat kiinni talossa lapoidaan pois. Kun sulaavat talo kastuu. Tsekkaan kyllä ensin  Kaitsulta. En usko että kukaan on tätä ennen tehnyt. Ainakin saa taas paikalliset hyvät naurut kun kaupunkilainen torveilee. Talo on sentään 18 metriä pitkä ja yli 8 metriä syvä. Ihan turhaan en lähde sitä kaivaamaan lumesta.

Ensi viikolla olen talvilomalla.

3 päivää Kääpälässä ja sitten jossain , ehkä kotona , ehkä Ruotsissa. Jospa tytär kaipaisi remonttinaisen apua. Vaikkei oikein tästä ole käynyt ilmi niin pora pysyy hyvin kädessä.Isäni on sitä sun tätä opettanut.Kyllästyi kai siihen kun muutin niin usein. Muuttofirma joka muutti minut uuteen asuntooni Vuosaaren ( ai niin olen muuttanut tammikuussa Lauttasaaresta Aurinkolahteen)  totesi että olen tutun näköinen. Selvisi että hän on viime neljä muuttoani hoitanut.  Kun iso senkki oli kannettu sisään ja sanoimme hyvästit hän ehdotti että jäisin nyt vähäksi ajaksi tänne. Vähän nauratti. Häntäkin nauratti.

Joku ihmetteli  miten rahat riittää.

Kyllä riittää kun oppii luopumaan. Kaikki matkustaminen on jäänyt,  en osta enää vaatteita kuin ne tarpeelliset ja silloin ne ovat työvatteita, tarkkailen kaikkia ostoksiani, kaikki turhuudet pois.  Tämä on jatkunut jo yli vuoden. Möin lasi- ja keramiikkakokoelmiani tai osia niistä marras/joulukuuussa huuto.netissä.  Ja huonekalujakin. Oikeita helmiä. Möin vanhat muumimukini, möin Muumitalo-säästölippani ( Arabian  jne. Möin ison hienon asuntoni Lauttasaaressa ja muutin putkirempan alta  lännestä itään alle 10 v. vanhaa pienempään ja ei niin hienoon asuntoon. Ja viihdyn.

Olen kuulemma trendikäs.

'Downshifting, pienempään, vähempään. Minuakin on vähemmän. Liikun enemmän, sokerit ja jauhot jäivät, joogailen 2 kertaa viikossa ja olen vähentänyht massaa jo 5 kg. Antaa hyvät eväät kevättöihin. Helpompi kumartua maahan kun vatsaa ei ole enää yhtä paljon. Saan kengännauhatkin jo kiinni vaivatta.

5 kommenttia:

 1. Kiva tämä tarinasi. Toivottavasti talo ei ole 8 m syvä, olet aika alhaalla, ehkä se on leveä-:)

  VastaaPoista
 2. aina sekoitan nämä leveät ja syvät. Mutta minä olen leveä, kaappi on syvä, miksi talo ei ole syvä vaan leveä! en tajua.

  VastaaPoista
 3. Moi Titte. en ole lukennut Hesarin artikkelia mutta oletan että he tarkoittavat sitä kun ennenaikaan kolattiin lumet seiniä vasten niin että saadaan lume eristävä vaikutus käytettyä hyväksi. Jos sellaista on tehty niin ukson että se suora seinä/lumi kontakti on hyvä keväällä kolata pois. Samalla on hyvä kolata esiin kissaluukut niin että alapohja pääsee tuulettumaan ja kuivumaan.

  VastaaPoista
 4. Hei Sam

  Taisin unohtaa aukkoja peitää. Haitanneeko tuo mitään! Talossa kun ei asuta. Aukot ovat vielä aivan epämääräisen muotoiset. Kirvesmies oli sanonut että kun lumi tilee täytän muovipussin lumella ja sillä lailla täytän aukon. Mutta se siis unohtui. Koska on rossipohja minun ei kuulemma tarvitse kolata lumet pois.

  VastaaPoista
 5. Hei Titte, me olemme kasanneet lunta alatalon seinän viereen, jossa on vesiputken sisääntulo, jotta putki ei jäätyisi. Siitä huolimatta jäätyi tänä talvena. Mutta emme ole lapioineet keväällä lumia pois. Ovat saaneet sulaa omassa tahdissaan.
  Upeita lumikuvia pihapuista!
  Sinäkin downsshiftaat! Itse sain pudotettua 10 kiloa ja on todella kevyempi ja mukavampi olo.

  VastaaPoista