sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Yksi ovi aiheutti ongelmia

Niin paljon ongelmia aiheutti makkarin ja keittiön välinen vino ovikarmi että rakas naapurini viikolla päätti suoristaa sen. Se ei ole mikään pikkujuttu, kun rakas perinnekirvesmies jostain käsittämättömästä syystä oli vetänyt ruuveilla kiinni jokaisen karmiosam. Ensin puutapit pois ja sitten ruuvit, joita oli yhteensä 8 tässä karmissa. Ja huom! Se spakkeli ei ole naapurin tekemä vaan meikäläisten aikaansaannos. Ymmärtää ettei naapuri hyväksy. Toisaalta pinta on hiomaton vielä.


Jotta karmi lähtisi pois hän joutui kertomansa mukaan ( hänellä ei ole kameraa) irrottamaan kynnyksen edessä olevan lattialankunkin . Se väliaikainen puukiila vasemmalla on minun lisäämä kun siinä oli minusta vähän turhaan iso reikä hiirettömiä öitä ajatellen.

Tästä kuvasta näkee hyvin eriste ( Leijonakuitulevy 200 tai 250 mm ) joka minulla on kaikkien seinillä. Myös sisäseinillä. Toimii hienosti myös äänieristeenä. Ja taas oli pieni aukko, jonka tilkitsin. Ja puulista on siis  karmin levennys eristeestä johtuen. Ja sitten lisättiin vielä paneelipala.

Ja yläpuolelle piti lisätä aivan ohuen palan paneelia.  Tuskin näkyy, se on 2 cm leveä.

         Ja sitten ovilistan koeistuttaminen.
                          Ja sitten toinen. Ylälista oli vähän rikki, se liimattiin eilen ja on nyt kuivumassa.
Makkarin puolelta ja sieltäkin puuttuu ylälista vielä.


En millään saa päähäni miten on mahdollista että piti laskea lukon vastakappale vaikkei ole karmin koko muutettu. Mutta laskettu on ja hyvin menee ovi kiinni ja hyvin aukeaa. Mattokaan ei jää kiinni enää. Huppsis, onpa epätarkka kuva.
Vielä pitää lisätä vähän pieniä kulmalistoja. Tähän josta puuttuu edelleen yksi naula.
ja näihin kohteisiin huoneen kulmassa ja kattopalkkien viereen. En vaan ole saanut putsattua vielä näitä palkkeja (niitä on kaksi) . Ihan pikkuhomma mutta sotkee keittiön. Siksi lykkään koko ajan. 
Hieno himmeli löytyi vintiltä.
 

2 kommenttia:

 1. Kun ikkunat ovat kunnossa niin siirrytään oviin.
  Kyllä teette siellä niin pikkutarkkaa ja hyvää työtä. Tuollainen rako meillä on kaupunkikodin kylppärin ovessa. Vanha talo - ei kaikki ole niin tyköistuvaa!
  Ihanat tapetit ja himmeli! Oliko tuo se himmeli, jota askartelitte J:n kanssa eräänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. MInull aon vielä kirjoitamatta tuvan talviikkunoiden asentamisesta huomasin juuri. Tuo himmeli oli yllätyslöytö vintiltä. Sen inspiroimana teimme J.n kanssa sitten omat versiot. Ovat tehty yhdellä oljella, ei tuplaoljella kuten vanhassa.

   Poista