maanantai 6. huhtikuuta 2015

Putki auki taas ja puolivälissa ollaan.

Tuleehan se kevät sieltä vaikkapa tänä vuonna aika lailla empien. 
Laiskan talven jälkeen kroppa todella valittaa pienenkin risusavotan ja haravoimisen jälkeen. Viikko sitten kävin hakemassa tuttavan entisen tuplavuoteen. Kyllästyimme jo viime kesänä ihaniin vanhoihin rautasänkyihin Ne olivat vähän lyhyet, eikä millään löytynyt sopivia patjoja siihen. Niissä nukkuu hyvin muutama yö , muttei sen kauemmin. Lapsille sopivat myös.

 Hyvämuistinen lukija tietysti heti noteeraa että sängyn koristeuurre on identtiset myöhäiskustavilaistyyppisen senkin koristeuurteiden kanssa. Hyvin muistettu.
 Sänky on 180 cm leveä ja tulee tarpeeseen koska pojan perhe kasvaa uudella vauvalla syksyllä. Tästä ekasta on tullut aikamoinen veijari. Yksi hänen lempipuuhansa on Napoleon-koiran pukeminen.  Ja myssyjen kokeileminen.

Sain kaikessa yksinäisyydessä viettää pääsiäisen Peuhussa. Oli aika ihanaa. Pojan perhe on muuttotouhissa ja märkää ja lumista on edelleen. Hyvä oli ratkaisu.
 Kaivoin kuitenkin esille vanhat lapsuudenajan pääsiäiskoristeeni.


Ihanat puput tein itse leikkikoulussa noin 53 vuotta sitten.

Narsissit tulevat
 Oli hyvää aika tehdä tämän vuoden työlista - toivelista siis. Taisin lisätä siihen kaksi asiaa tämän jälkeen, mutten enää muista niistä kuin toinen, huussin maalaaminen sisältä?Eiköhän jnoku näistä onnistuisi tekemään.
 Lauantain ja sunnuntaivälisenä yönä vesisanko odotti lehmänkellonsoittajia kuistilla. Mutta ei kuulunut mitään. Se on kylässä jo valitettavasti unohduksiin vaipunut perinne että pääsiäisenä yritetään lehmänkelloilla nukkuvia herättää. Herätetyt yrittävät heittää kylmää vettä kepposten tekijöiden päälle. Ehkä joku joskus tulee. 
Eka käsintiskaaminen loppui pieneen katastroofiin. Surkeasti tehty pino, ja mietin että on vähän hutera. Ja sitten kaikki kaatui. 4 lautasta siinä meni. 4 esinettä lisää tavaravähennyslistalle. Kreikassa kuulemma posliiinia rikotaan pääsiäisenä. Ehkäpä joku kreikkalainen adonis ilmestyy kuvioihin tänä vuonna?

Nuohooja kävi kyläläisen kanssa ja jättivät viestin. Vaikka mitä teen tämä kuva kääntyy koko ajan väärin päin. Noiduttu. Ja nuohoojan etunimi on Pele. Tietää kyllä mistä ainakin toinen vanhemmista oli kiinnostunut.
Putki on nyt auki ja remppa käynnistyy pikku hiljaa. Huhtikuussa 2010 se alkoi. Nyt on viisi vuotta takana ja viisi edessä. Puolivälissä nyt. Hyvältä tuntuu. En vaihtaisi pois. Ihania uusia tuttavuuksia, yhdessäoloa, uuden oppimista, nautinnollisia hetkiä. Yksi pelastettu vanha talo. 

5 kommenttia:

 1. Olet säästänyt vanhat pääsiäiskoristeet. Noidat on huiput! Tarkasti olet leikannut leikkikoulussa nuo pupujen istuinosat.
  Ihana vuosi sinulla. Kesällä on tyttären häät ja syksyllä tulee toinen lapsenlapsi. Onnea!
  Pukeminen onkin vaikeaa hommaa. Sitä saakin opetella useamman vuoden. Napoleonilla toivottavasti riittää kärsivällisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi äiti oli säilyttänyt ja sain kun lapset syntyivät. Väähn mietin onko se istuinosa opettajan leikkaama. Napoleon on maailman kärsivällisin koira ja hän rakasta Estheriä.

   Poista
 2. Mukavaa kun kertoilet päivistäsi. Kirjoitatko itse ruotsia? Voisitko kääntää listan suomeksi? Osan toki ymmärsin. Sulla on muuten yksi postaus tältä vuodelta hävinnyt. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ole siis suomenruotsalainen, siitä hassut lauseiden rakenteet ja useat kielivirheet. Taisn löytää sen postauksen, oli jostain syystä muuttunut luonnokseksi? Kevät tulee aina. hyvää kevättä sinnekin.

   Poista
 3. Ihana blogi! Eksyin tänne jotain kautta ja olen nyt innolla lukenut koko viiden vuoden tekstit läpi ja intoillut remonttiasi. Meillä on mökki on 20 km Kääpälästä ja joskus tullut ajettua Kääpälän kautta ja ihasteltua sen vanhoja rakennuksia. Urotyön teet Peuhun eteen! //Leena

  VastaaPoista