sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ja ikkunaremppa se kun jatkuu

Olin päivittävinäni viime viikonloppuna blogini mutta sain yhdeltä lukijalta viestin ettei mitään kuvia ollut. Jonnekin bittiavaruuteen tekstit ja kuvat katosivat. 

Tähän jäätiin viimeksi. Karmi E, jokaisella ikkunalla on kirjain, on sitten paikoillaan. Viime viikonloppuna naapuri teki työkalun. Pihlajasta, koska se on kovaa puuta.


Ja mitä tällä sitten tehdään? En osaa tätä sanaa suomeksi, mutta olen päättänyt että sopiva sana olisi rivettäminen. Joten rivetin tällä.
 Työkalulla ja pellavarivettä käyttämällä täytin karmin ja hirren väliset aukot. Hyvin sinne upposi ja vähän ajan päästä huomasin että uloshan se pursui toisella puolella. Vähän kevyempi ote piti ottaa käyttöön.
Peräti äärimmäiseen ahtaasen paikkaan alakarmin alle sain tällä hienolla työkalulla pellavat rakosiiin.
Ikkunaukko D oli myös korjattu edellisen viikon aikana. Viime viikon sunnuntaina naapuri tuli kuitenkin kertomaan että hän meinaa purkaa pois uuden hirren. Hän oli päättänyt,  ettei hirsi ollut tarpeeksi laadukas.Hän on kyllä aikamoinen aarre.
 Ja kun tulin taas työmaalle nyt perjantaina paikallaan oli uusi hirsi.
Ja samalla oli myös korjattu  ikkunakarmi C. ( Kamala vastavalo anteeksi)

Kaikki listapuut ja smyygipuut on nyt haettu ja työ voi jatkua. Jäljellä ovat vielä karmit A ja B mutta siinä ei nähtävästi ole paljoakaan työtä koska alahirsi ei ole laho. 
Pari tuntia sitten lopetimme naapurin kanssa rakennusmateriaalin ja kaikkien nippeleiden läpikäynnin. Katselimme  kuvatulosteita, kiitos Raijalle ja Ritvalle jotka toivat kaksi kun taas olin unohtanut tulostaa ne. Ja kiitokset Veikolle joka täällä tulosti minulle vielä kolmannen kuvan. 

Miten tästä eteenpäin 
Toin viimeiset 4 ulkoikkunaa tänne kun tulin. Seuraava vaihe on nyt smyygilistat , rivetys ulkoapäin, ulkolistat, sisälistat. Sen jälkeen ikkunoiden loppusovitus, jotta kaikki helat ja saranaosat saadaan millilleen merkattu paikoilleen. Sitten reikien poraaminen pokiin ja osien kiinnittäminen nauloilla. Olen ostanut 4 kpl 1,55 poranterää. Ne kuulemma katkeavat kovin helposti. Ensin pitää porata reikä pokaan ennen kuin rupeaa niihin mitään kiinnittämään. Muuten ohut suupuhallettu lasi menee helposti rikki. 

Tämä viikonloppu meni syksyn merkeissä. Kaksi ystävätärtä kävi kylässä ja menimme suppispaikalleni, jossa joku katala ihminen oli jo käynyt. Fyi sinua! Lahjoitin minun sieneni tänään rakkaalle kirvesmiehelle, jolta haettiin puutavaraa. Hän muuten kertoi että on blogini kautta saanut projektin vuosille 2017 ja 2018. Joku lukijastani on ollut niin terävä että tajunnut hyvän päällä. Onneksi olkoon. Kivan ja osaavan ja ahkeran kirvesmiehen saat. Ole hyvä hänelle. Hän on sen arvoinen.

Syksy on kaihoisa aika kun sanotaan näkemiin kaikille. Myös ulkotisipaikalle ja muille  ulkokalusteille.

 Ystävättäret lähtivät hienolla Volvollaan takaisin kotiin. Volvon takalistoon meni aikamoinen määrä puuta. Monet hankalat palat he ottivat. Pääsinpäs niistä eroon. 
Mutta se saakelin moottorisahani ei startannut. Naapuri taas neuvoi. Ensi viikonloppuna minun pitää yrittää taas ja tarkistettava sytytystulpasta onko se kuiva. Jos on kuiva, bensa ei liiku kuulemma. Jos se on märkä on joku roska jossain.


8 kommenttia:

 1. Onnea ikkunaprojektin yhden vaiheen päätökseen saamisesta. Toivottavasti saatte projektin mahdollisimman pitkälle ennen pakkasia. Hieno sienisaalis. Siinä on ystävillesi puita talveksi jotka lämmittävät varmasti myös mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. olipas jäänyt kommentoimatta ja kiittämättä viime vuonna.

   Poista
 2. Rivettämistyökalu - ihan uusi asia minulle. Tosin työkalu lienee ikivanha, niinkuin rukkikin.
  Sinun talonkunnostustyösi vaatii todellista perinneosaamista. Se edustaa slow-lifeä.
  Ei siis mitään kvarttaalirakentamista, jonka lieveilmiönä nämä hometalot.

  VastaaPoista
 3. Onneksi sulla on noin ihania naapureita ja ystäviä! Meidänkin pitää hommata tuollainen rivetti, hieno kapine!

  VastaaPoista
 4. Lupaan olla kiltti kirvesmiehellemme. Olen tosiaan havainnut pitkin matkaa blogistasi, että syvästi arvostat häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Naapurit sanovat että on niin ahkera mies ettei edes tee paussia kun joku tule jutustelemaan. Tai sitten ilmoittaa että nyt on sitten lounastauko. Ja juttelee .

   Poista