sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hikiset terveiset

Tänä kuumana kesänä ollaan pesty räsymattoja. Nyt jo 15 kpl, siihen saa jäädä tänä vuonna. Juriharjoja olen mös monta kertaa muistanut osaa. 2 hunointa eivät ole edes kuvassa koska viskasin ne menemään. Eli poltin ne. 


 Koska kuumuus ei katoa päätin kuitenkin edes yrittää poistaa yhdestä ikkunasta rivettä ja muuta eristettä. Sen jälkeen olisi ehkä mahdollista saada seuraava karmi irti. Eräs kyläläinen on valmistanut tähän tehtävään erittäin kätevän työkalaun.


Älkää tehkö tätä kun ulkona on 29,3 astetta. Menkää uimaan. Saamarin hankalaa työtä mutta suurin osa lähti irti. Silti ongelma on edelleen sama. Väärin rakennettu ikkuna/karmi istuu tiukalla. Talo on laskeutunut niin paljon. Jättäkää tarpeeksi asettumisvaraa jos rakennatte hirsitalon.

Kesän suloisin

Tämä suloinen olento on tunonut kultareunat lomani kahdelle viimeiselle viikolle vanhempiensa kanssa. 2,5 viikon päästä ensimmäinen lastenlapseni täyttää vuoden. Leninki oli 35 vuotta sitten tyttäreni käytössä ja oli lahja Kanadan tätini perheeltä.  

Karmin irrottamistöitä.
Poikani kanssa irrotimme pari päivää sitten yhden ikkunan alakarmin. Koska ekalla kerralla sain olla apulaisena kun kokonainen karmi irrotettiin osasin pojalleni opettaa muutamia niksejä. Tämä olikin pienempi homma.
Naapurini ehdotti, että poistamme ainoastaan alakarmin, se sattaisi lähteä jos rakenne olisi aivan sama kuin edellissä karmissa. Ja onneksi oli. Tältä näytti kun irrotimme uloimman suojalistan.  Ensin luulin että alakarmi onkin jo kerran korjattu kun näytti siltä että se olisi liitoksesta haljennut. Mutta ei, se  on yksi kappale ja vaan kärsinyt niin pahasti.

 Ja saimme sen aika nopeasti ja näppärästi irti. Aikamoinen hyvä fiilis meillä oli sen jälkeen. Osasimmekin itse. Harmaa lankku alla on ulkoinen ikkunalauta. Aika surkeassa kunnossa.
Ja alakarmi lähti kauniisti irti. 
 Allaon kuva ekan karmin korjatusta alakarmista  = ikkunalaudasta. Anteeksi että kuva on niin samea. Sivukarmeista en muistanut kuvaa ottaa. Kyllä kuumuus jo verottaa vähän aivojenikin toimintaa.

 Ja sitten kolmannen karmin kimppuun. Ei millään suostunut liikkumaan. Karmean hakkaamisen jälkeen toisella puolella oli 2 senttiä liikkunut, toisella ei yhtään mitään.Oli pakko lopettaa ja miettiä seuraavia vaihtoehtoja. Miettiminen sujuu huonosti koska on niin kuumaa. Edelleen mietitään.


6 kommenttia:

 1. Kyllä oot jaksanutkin tässä helteessä! Meilläkin pestiin mattoja, kunnes alettiin pelätä kaivon kuivuvan liiasta, mutta painepesurilla. Ensin suopavedessä yön yli, sitten mattotelineelle ja suihkuttamaan. Karmien kanssa en osaa neuvoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääpälässä on hieno kunnallisvedell varustettu matonpesupaikka.

   Poista
 2. On sinulla mattoja riitänyt pestäväksi. Onko siinä ollut ystävienkin matot?
  Suloinen seuralainen kera vanhempiensa nauttimassa kesästä.
  Noista karmeista en ymmärrä yhtikäs mitään. Mitäs jos vähän hellittäisit ihan kuumimmaksi ajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3 jäi pesemättä. Ja 5 puhdasta mattoa ei tarvinnut pestä sekä 4 rullassa olevia täysin käyttämättömiä. Ostin talon mattoineen. Hienoja mattoja.

   Poista
 3. Tutulta näyttävät nuo pellavariveet ikkunankarmien ja seinän välissä! Niitä löytyy meiltäkin vastikään hankitun torppamme karmien ja hirsien välistä.. Haluaisin ne säilyttää, mutta samalla mietin pitäisikö niitä jotekin puhdistaa? Vaihdatko ne kaikki vai jätätkö paikoilleen? Tsemppiä ikkunaremontteihin!

  VastaaPoista
 4. Tutulta näyttävät nuo pellavariveet ikkunankarmien ja seinän välissä! Niitä löytyy meiltäkin vastikään hankitun torppamme karmien ja hirsien välistä.. Haluaisin ne säilyttää, mutta samalla mietin pitäisikö niitä jotekin puhdistaa? Vaihdatko ne kaikki vai jätätkö paikoilleen? Tsemppiä ikkunaremontteihin!

  VastaaPoista