sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Junnu, abrystir and beesting!

Juhlia ja ruokia 

Poikani on innostunut kovasti ruuanlaitosta tänä kesäni isosiskon miesystävän mallia seuraten. Ja kun paikkakunnaltamme saa tuoreita munia suoraan kanaloista niin hauskaahan on kokeilla erilaisia reseptejä. Ei näytä ihmeelliseltä mutta muna on hyydytetty espressokupissa ja se oli tosi maukas röstin kanssa.

                                                   Jauhelihan hän jauhoi itse käsin. 


Itse yritin taas viljellä huonolla menestyksellä. Viime vuonna sentään kurkut onnistuivat hyvin. Tänä vuonna pelkäsin peräti koskea niihin. Inhottavia piikkejä täynnä. Eikä koko huumaa!

Tuntuu siltä että minulta viljelyn osalta kaikki onnistuu mahtavan hyvin kun pysyn mahdollisimman kaukana itse kohteesta - eli en tee mitään. Inkiväärinikin innostui silloin kasvamaan.


Kesäkurpitsan kukat kun paistoin en älynnyt niitä kuoruttaa. Silloin niistä tulee limanuljaskoja! 

Nuorparin Amelie-koira kun täytti 10 niin hänelle tehtiin kakku joka ei millään muistuttanut resepetiä. Miniä urheasti vei projektinsa loppuun vaikka joutui improvisoimaan aika monta kertaa. Keltaisesta täytteestä tuli osittainen kuorrutus. Meillä oli kyllä aika hauskaa.Todellisuudessa hän on aivan loistava leipuri.


                        Vasikoiden kanssa tanssiin 
Eilen tein ensimmäisen kerran elämässäni kalvdans. Se on suomeksi kai uuniternijuusto. Tai jotain sinne päin. Eri murteilla sillä on oma nimi. Googlasin suomeksi terni-sanalla wikipedia.fi:ssä muttei tullut osumia. Löysin toisaalta kaupungin nimeltään Terni Umbriasta. Siinä syntyi aikoinaan St. Valentine; ystäväpäivän heppuli. Kaiken voi oppia kun hakee ternimaitoa Hevosojalta.
Ruokalajin nimi on ruotsiksi kalvdans. Kalvdans on vasikantanssi suomeksi. Aika kaunis kuvakieli. 
Olin siitä jälkiruuastani eilen niin ylpeä,vaikka oli vähän liian kauan uunissa, että kuvanottaminen unohtui. Kattauksen kuvasin ja siitä lisää ensi viikolla. Kattauksen kuvaaminen ei ole sekään mikään helppo juttu. 
Kalvdans on intian kielellä junnu, mutta se tehdään puhvelin ternimaidosta. Islanniksi abrystir. Englannin kielellä ternimaito on beestings josta tehdään erilaisia vaunkkaita! Ei oikein kuulosta beestings kovin lempeältä. 

Tunnustus
Ja nyt pistän eteenpäin  Rakkaudestavironperään - bloggaajalta saamani tunnustus  
http://susannantyohuone.blogspot.fi
Ahkera mimmi, joka myy aivan ihania bambutiskirättejä. Vastoinkäymisistä huolimatta. Suorat linkit löydät oikealla omasta blogiluettelostani joka on aika pieni. 
Nyt muihin hommiin. Huomenna aamulla varhain lähden Savitaipaleelle lautoja hakemaan. Liiterin vuoraus alkaa olla edessä.

3 kommenttia:

 1. Vai Savitaipaleelle, kerro terveiset vanhemmilleni.
  ;-)

  Ja kiitos tunnustuksesta! Mutta en minä niin kamalan ahkera taida olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. omyykö isäsi lautoja niin silloin tapaan häntä huomenna.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista