sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Konkeloiden tilanteita ratkomaan,

Sähkökatkokset ja myrskyt tulivat nyt myös Kääpälään. Oltiin torstaista perjantaihin siellä kuulemma 24 tuntia ilman sähköä. Ei paljon mitään jos vertaa niihin jotka viikkokaupalla olivat ilman sähköä. Soitin kuitenkin kyläläiselle ja juteltiin ja talossani käytiin. Yksi puu oli kaatunut parkkipaikan yli, toinen oli kaatunut sähkölinjan päälle. Talossa jokaisesta huoneesta toinen patteri toimi ja toinen ei.
Soitin KSS:lle eivätkä he olleet kuulleet asiasta, ei ihme koska naapurini on matkoilla ja puu on hänen linjoillaan. Ei minun. Lupasivat hoitaa puun pois. Kyläläinen lupasi käydä huomenna hoitamassa parkkipaikan päälle kaatuneen puun pois.
Soitin sähkärille, jonka poika palvelee Vekaranjärvellä nyt Karjalan prikaatissa ja sähkäri lupasi käydä katsomassa. Kaikki patterit eivät ole saman "propun " takana joten onneksi puolet toimivat. Lunta ei paljon mitään mutta viime vuonna oli tammikuun alussa tämän näköistä.

Konkelopuut
Kävin viikonloppuna sekä Fiskarsissa että Tammisaaressa ystävättäriä tapaamassa. He ovat jääneet aika lailla huomiotta sen jälkeen kun Peuhun ostin. Ihana viikonloppu. Hesarista olin lukenut konkelopuista ja nyt näin niitä "Itse asiassa kuultuina" Fiskarisissa. Uskomattoman näköistä kun puut nojaavat toisiinsa. Oli aika liukas metsäkävely ja kysyin ystävättäreltäni kun tartuin häneen liukastellessani  voidaanko nyt sanoa että "konkeloidaan tai että 
minä konkeloin"? Ei kuulemma voinut! Minusta suomen kieli on ihmeellisen ihana kieli. Kuitenkin ystävättäreni ymmärsi mitä tarkoitin! Hyvä ja taipuisa kieli.  Sen pituinen se.

3 kommenttia:

  1. Voithan lanseerata uuden sanan: konkeloida!
    Vaikka se ei kuulu viralliseen suomenkieleen, niin saahan sitä alkaa käyttää. Jos joku ei ymmärrä, voi selittää vähän taustoja.
    Minusta se kuullostaa kuvaavalta ja hauskalta sanalta.

    VastaaPoista
  2. Fattar inte varför en svenskspråkig finländare vill blogga på FINSKA? Min finska är helt OK, har t om en hum kand i språket men när det gäller att uttrycka sig ledigt i skrift bara går det inte på det andra inhemska.
    Jag tycket fö att finskan är ett vackert och litet mystiskt språk.
    Tack för en intressant blogg, brukar titta in alltid nu och då. Önskar dig lycka till med fortsatta projekt:)
    H. Anna G

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej Anna. Har en helt enkel och logisk orsak till valet av finska. Trodde i början att jag skulle behöva mera hjälp och tänkte att det blir mera svar om jag skriver på finska. Det har nu blivit bara ett par frågor.
      Som jag skrev tycker även jag att finskan är ett .. ihmeellisen ihana kieli": så flexibelt och formbart. Endel av mina läsare( några gamla klasskompisar) vet att jag hade fyra i finska i skolan och har kämpat för att lära mid detta språk. Idag är jag ganska stolt över att jag ändå kan uttrycka mig på finska. Och jag måste medge att det blir lättare och lättare att skriva på finska när man fått öva nu en längre tid. Felen struntar jag i. Och tusen tack för hela din feedback. Jag gillar att få kommentarer.

      Poista