sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Viimeiksi kirjoitin 9.4. - taas pitkä hiljaisuus


Aina on syy hiljaisuuteen. Ainakin minun. Henkisesti tuli niin kova takapakki 3 viikkoa edellisen kirjoituksen jälkeen etten oikein ole jaksanut mitään tehdä. Tai sanotaan että jokainen asia minkä teen kestää niin kauan, ettei voimia jäänyt kirjoittamisen.

Juhannus on takana.

Vilinää oli kun Esther, elokuussa 4 ja Knut, pian vuosi ja yhdeksän kuukautta pistävät töpinäksi. Rauhalliset lapset ovat ja silti kun ei ole tottunut niin elämä on heidän kanssa niin kokonaisvaltaista. 


Koska leivinuuni ja takka ovat ekan kesän toimintakunnossa isossa tuvassa on nyt tilaa olla leikkiä ja nauttia. Vaikka sataisikin ulkona

 Poika perheineen lähti muutama tunti sitten. Ja ukkonen tuli tilalle ja salamoi ja taas rupesi satamaan. Ei ole tarvinnut kastella kasvimaata noin kahteen viikkoon ainakin. 


Liiterin uusi tulo

Naapurin ja kylähelpin avustuksella vanha liiteri pääsi eroon pressuseinästä. Ja naapuri oli sitä mieltä  että tilaa saa lattiankin. Itse olisin kyllä tyytynyt maalattiaan. Tästäkin tuli suurempi projekti kuin mitä piti. Koska lahovaurioita oli niin paljon. Pikku hiljaa joudun nähtävästi rakennuttamaan koko liiterin uudestan, niin pahat ovat osa hirreista lahonneet.


Niin - se minun takapakkini:

Polviongelmat sen kuin jatkuvat ja pahenevat. 28.4 sain diagnoosin AVN ; avaskuläärinen nekroosi. Tarkoittaa että reisiluuhini on iskenyt kuolio; jos joku on lääetieteisiin päin niin femurkondyylin kantavaan pintaan on tullut 3 cm pitkä ja 1,5 leveä alue, joka on kuollut. 

 Joten nyt kuljen sitten taas kahdella kyynärsauvalla eikä vasempaan jalkaan saa  kuin korkeintaan laittaa sen jalan paino. Hauska on edes hetkellisesti ollut, kun uteliaisudesta olen kävellyt kahden vaa'an yli ja yrittänyt saada selville paljonko  koko vasen jalka kokonaisuudessaan painaa. Päädyin noin 12,8 kiloon. En kyllä sillä tiedolla tee mitään, mutta hauskaa oli.

No, tämä ei ole mikään kuoleman tauti mutta kun teen väärän liikkeen sattuu todella paljon ja samalla kamala väsymys iski myös. Olen käynyt akupunktiossa, hankkinut Bemer-patjan, noudatan tiukkaa ruokavaliota ja yritän saada veren kiertämään luustossa. Akupunktio ja tiukka ruokavalio auttoivat todella paljon väsymykseen. 

Syy miksi luuston solut kuolevat on huonosti toimiva mikroverenkierto luustossa siinä vammaisessa polvessa. Miksi sellainen tulee on edelleen hämärän peitossa!

Harmillisesti melkein kaikki uimahallit menivät kiinni, kävin vesijuoksemassa 3-5 kertaa viikossa ja koska se on ollut ainoa liikunta jonka avulla saan koko kehoni liikkeelle niin kaipaan sitä todella paljon.

Järvivesi on niin kylmä, sieltä ei juokse kuin pois. Sekin hankalaa, kun on kyynärsauvat mukana. Käyn kuitenkin melkein joka aamu järvessä.  

Olen pitkällä sairaslomalla. Siitä ei ole paljoakaan iloa kun ei juuri  mitään voi tehdä. Mutta sain nähdä kun valtava syreenipensas rupesi kukkimaan. Ja se tuoksu. 


Pian (20.7 on ortopedillä vastaanottoaika) näen missä mennään. Onko tapahtunut edistymistä, on kuolio pysähtynyt vai onko peräti vähän parantunut?

Jospa putki olisi nyt auki. Innostuin kun kirjoitin. Ihanaa kesää kaikille. 

Ja seinä on kyllä valmis mutta jätetään nyt jotain seuraavaan postaukseen.
9 kommenttia:

 1. Voi mahoton...kaikkea sitä voikin tulla. Pelästyin ensin, kun sana kuolio on aikas pelottava. Onneksi ei sentään kuolemaksi, kuten sanoit.
  Toivotaan, että saat jotakin apua!
  Ihana tuo tupa...kunnon vanhanaikainen TUPA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyyttä se vaatii... Rakastamme koko perhe tätä tupaa.

   Poista
 2. Upeat syreenit ja hienot juhannuskoivut!
  Sinulla nuo terveysongelmat vaan jatkuvat. En niin tunne tuota lääketiedettä. Miksi ihmeessä luu voi mennä kuolioon? Mutta ihan maallikkona tulee mieleen, että onko sillä mitään yhteyttä luukadon kanssa?! Siskolleni piti asentaa hammas, mutta luuta oli liian vähän. Luuta kasvatetaan nyt korallikalkin avulla. Olisiko sinulle apua korallikalkista? Hän tilasi sitä netistä ja tutki ja vertaili, mikä on parasta. Hän terveydenhoitoalan ihmisenä tutki, että valmisteessa on aineita (?), jotka myös imeyttävät tuon kalkin. (E:n kännykässä on kuva tuosta purkista). Nyt on kuurilla ja jännityksellä odotamme, kasvattaako se todella tuota suun alueen luustoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se korallikallkki voisi kiinnostaa koska meillä on suvussa selkärankaosteoporoosia. Joku eenivirhe luultavasti. Tämän AVN_ taudin syntyperää on vähän epäselvä. Luultavasti liittyy pitkittyneeseen polvivaivaan nyt.

   Poista
 3. Titte, voimahaleja sinulle. Hienoa, että kuitenkin jaksat kuitenkin olla back.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito sinulle anonyymi voimahaleista. Olisiko tullut PR:ltä !

   Poista
 4. Oi ei, kylläpä sinua koetellaan aina vain! Tiedän, että olet positiivinen ja vahva ihminen, mutta jotenkin tuntuu niin kohtuuttomalta. Toivottavasti asiat selkenevät ja paranevat. Pidän peukkuja - ihanaa kesää sinulle ja voitto tuosta ryökäleestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kyllä postiivisuus aika hakusessa ja mieli valtaa hirmuinen suuttumus. taistelen etten vaan masentuisi tästä. Pitää levätä tarpeeksi..Ihanee kesää sinulle. JOs olette KOuvolan lähistöllä tulkaa piipahtamaan.

   Poista
 5. Olen ollut hieman blogipaastossa ja mitä näenkään, kun löydän blogisi. Kurjaa tuollainen jalkaongelma. Mitä ihmettä neuvoksi? Mummoni käytti kaikkeen jalkaongelmaan siankärsäheinähaudetta ulkoisesti ja samasta rikkakasvista tehtyä teetä sisäisesti. Ja sitten villasukast jalkaan jopa kesällä yöksi, ne parantavat verenkiertoa luissa ja lihaksissa. Jos on kuuma heitä vaikka yöpaita ja peitto pois mutta pidä sukat!
  Paranemista ja puhtia toivottelen.

  VastaaPoista