maanantai 2. huhtikuuta 2018

Jalkalistojen aika?


Ei ihan uskoisi todeksi. Mutta olen ostanut jalkalistoja. 

Eilen kävin Peuhussa.Oli ihana aurinkoinen päivä. Oli tapaaminen naapurin kanssa, koska vihdoin alkaa taas tapahtumaan. Kuten jäljistä näkyy pikkuinen traktori on käynyt  lemppaamassa tavaraa oven eteen. Oli pakko nyt saada muutama asia eteenpäin tänä vuonna. Koska kaksi viimeistä vuotta on opettanut ettei aina voi olla varma että terveys on ja pysyy. Tänään kolmen viikon päästä saa keinonivelen , tekopolven. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Ja pikku hiljaa tulen palauttamaan kaikki vanhat kuvat ekan kolmen vuoden ajalta. Ovat kadonneet luultavasti kun vanha iittala-aikainen sähköpostiosoite oli lopetettu kokonaan. En itse muista tehneeni mitään. Mutta ehkä entinen työnantaja pyyhkäsii sen pois ja samalla katosi se google- tili.


 Lunta on paljon, mutta paljon enemmänkin on ollut.

Tieltä on ajeltu pikkutraktorilla suoraa rapun eteen. 

 Kyläläinen Pepe oli ajanut naapurin pihalta lattialistapaketin oven eteen . Ja yhdessä he kantoivat sen sisään. Tässä huomaa ettei ole kokemusta rakentamisesta ja minkään laista kokemusta prosessien suunnittelusta. Olisi pitänyt miettiä loppuun asti ja pyytää että pakataan kahteen pakettiin. Muistakaa sen hyvät ihmiset.


 Nämä listat on ostettu Helsingin Erikoishöyläyksestä.
Sattui todella hyvä tuuri. Olin netistä valinnut valmiin profiilin johon en ollut ihan tyytyväinen. Kävin kuitenkin paikan päällä ovilistmallini kanssa koska halusin luonnossa nähdä miltä lista näyttää yhdessä ovilistan ja kulmapalan kanssa.  Ihan Cristina sanoi paikan päällä että " hetkinen, meillä on erikoiserä josta on jäänyt vähän yli". Ja kas kumma. Profiili oli melkein 100 % samanlainen. En saanut otettua lähikuvaa nyt.
Listojen korkeus on 105 mm ja paksuus alapuolella peräti 25 mm. Voitte olla varmoja että nämä listat painavat - ja paljon.
Jalka- ja ovilistojen kohtaamiset hoidetaan kulmapaloilla. 
40 mm paksut. Haasteena on että ovilistat ovat eri paksuiset. Mutta periaatteessa kulmapala on ainakin 5 -9 mm leveämpi kuin lista. Paitsi missä ne eivät ole, koska ovilista on niin leveä. Onko ideoita miten nämä kiinnitetään. Päätimme ruuvata lattialistat kiinni. Silloin ne varmasti pysyvät ehjinä jos joskus niitä irrottaa. Itse prosessi on hitaampi. Mutta miten kulmapalat kiinnitetään??



Ja ihanasti hoidetaan asiat Erikoishöyläyksessä. Mukaan tuli pieni purkki paikkausmaalia. 


Kun kaikki haastavat kohdat oli käyty läpi, kävin kyläluudan tapaan uskollisesti taas kylässä. Tällä kertaa Eilan luona. Ja sainpas lahjan mukaan kotiin hänen vävypojalta, olen tehnyt vähän käännöshommia hänelle. Maistoin, ja se oli hyvää etenkin kun söi sen kanssa vähäsen hyvän laatuista Jymy -vaniljajäätelöä.

 Ja sain vmyös ihjeen että tämä juurijauhe on erittäin terveellinen. Se onkin "Yrttitee, joka tukee maksan ja munuaisten toimintaa. Sisältää erityisesti C- ja A-vitamiineja sekä kalsiumia ja rautaa."
En ole vielä ostanut. Epäilen että tykkään tuosta rommista enemmän.

Kahden viikon päästä on jo seuraava vaihe. Keittiössäkin tapahtuu jotain ja saan toimituksen 14 tai 15.4. En vaan muista miten sen sovin toimittajan kanssa.  
Koska polvileikkauksen toipumisaika on pitkä ja kivulias kuulemma, en pääse kylvämään suoraan siihen aikaan kun haluaisin. en voi ajaa autoa moneen viikkoon, ellen saa lainattua automaattivaihteisen auton. Tänä vuonna joudun siksi käyttämään trendikkään ja kauniisti sisustetun parvekkeeni kasvihuoneena. Se siitä tällä kertaa. Reality bites.








1 kommentti:

  1. Nuo "lääkkeet" voisi ehkä yhdistää lausumalla keskiaikaisittain avunpyynnön samalla, kun huitaisee rommia suuhun. "Auta Pyhä Olavi!" Mutta oikeasti: tsemppiä - ja pidän edelleen peukkuja kaikelle.

    VastaaPoista