lauantai 4. helmikuuta 2012

Raitani

Vähän katsellaan nyt raitaa. Eli kuvassa kaikkein vasemmalla oleva puu kauniissa heinäkuun lehtipuvussaan  on tämän kuvasarjan kohteena. Raita ( Salix caprea) on ruotsiksi sälg.




 JOULUKUUSSA 2009

Helmikuu 2011

Maaliskuu 2011


Huhtikuu 2011

TAMMIKUU 2012

Sen pituinen se. Talvimyrsky tammikuussa katkaisi kauniin puuni. 
Raita on mehiläisille tärkeä puu etenkin keävisin ennenkuin kevätkukat ilmestyvät luin Wikiepdiasta. 
Kun etsin näitä kuvia selailin läpi kuvakansioitani alkaen kesästä 2009 alkaen. Huomasin että on uskomaton määrä käyttämättömiä kuvia. Koska ei vähään aikaan tapahdu mitään työmaalla, taidan  aina välillä ottaa yhden huoneen tai jonkun muun kohteen kerrallaan ja näyttää miten kohde on muuttunut vuodesta 2009 tähän asti. Saapi nädä!

Nyt bliniaineksia ostamaan. Sen jälkeen teen juuren joka saa huoneen lämmössä kehittyä huomiseen asti. Silloin poika ja miniä tulevat blinejä ja Runerbergin-torttuja syömään. Aikamoinen hiilaripommi ja hyvä sellainen. 

Ja huomenna menen äänestämään. Kukkaro mukaan.
Muistakaa antaa vammaiskeräykseen lantin tai kaksi! Olen kahdeksankymmentäluvulla ollut vastuussa sellaisen keräyksen suunnittelusta ja toteutuksesta ollessani Kuulonhuoltoliiton varanhankinnasta vastuussa. Silloin jo entinen aviomies suunnitteli hyvinkin onnistuneen kampanjan, jonka megafonitunnuksen Kari Suomalainen lainasi erääseen pilapiirustukseensa. Sellainen lainaus on menestyksen merkki. Taisi olla silloinkin presidenttivaalit.

3 kommenttia:

  1. Sääli raitaasi! Tähän sopinee vanha viisaus: hyväksy se mitä et voi muuttaa! Luojaa vastaan on turha tapella.
    Ehkäpä raitasi vielä osittain pelastuu, tai ainakin tyvestä tulee uusia alkuja, joista sitten YHTÄ kannattaa vaalia puuksi asti.
    Oma kokemus: kohta 40 vuotta sitten siirsin metsästä lehmuksen taimen mökkimme pihaan. Nyt se on jo oikea puu. Noin 10 vuotta sitten lumi repi siitä kaksi isoa oksaa ja puusta tuli täysin muotopuoli. Meinasin kaataa sen kokonaan mutta Anneli rukoili armoa puun puolesta. Luonto itse korjasi virheensä - nyt vieras ei huomaa (ellen nyt erityisesti kerro) puussa muotopuolisuutta.
    Sahaa repeytyneiden oksien tyngät (vai kaatoiko myrsky sen ihan kokonaan tyvestä?)varhain keväällä siisteiksi. Puun "haavabalsamin" käytöstä ammattilaisetkin ovat eri mieltä.Itse olen luopunut sen käytöstä.
    Toipumista toivoen:
    Tuomo ja Anneli Suur-Tamminiemestä

    VastaaPoista
  2. Kiitos viisaista neuvoista. Hyvä tynkä on jäljellä. Naapuri kävi pari päivä kaatumisen jälkeen moottorisahalla paloittelemassa runkoa joka makasi parkkipaikkani päällä. Eli tulee uusi kaunis puu. Se oli niin hieno ja kaunis.

    VastaaPoista
  3. Titte, meidänkin suuresta raidasta repesi pari vanhaa runkoa. E:n kanssa sahattiin aika kasa polttopuita. Mutta onneksi kaksi isoa runkoa jäi vielä pystyyn.

    VastaaPoista